پاسخ به سوالات متداول شما
به طور کلی هزینه ثبت شرکت به دو نوع هزینه های ثابت و هزینه های متغیر تقسیم می شود.
هزینه ثبت شرکت از نوع ثابت: هزینه تعیین نام شرکت، هزینه تهیه پوشه، گیره، پاکت و همچنین هزینه پست مدارک به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری از طریق ادارات پستی منتخب
هزینه ثبت شرکت از نوع متغیر: بسته به موارد زیر هزینه ثبت شرکت متغیر خواهد بود:
الف) میزان سرمایه شرکت: هر چه میزان سرمایه اولیه شرکت شما بیشتر باشد شرکت شما از اعتبار بالاتری برخوردار خواهد بود. واضح است که همین مورد می تواند هزینه ثبت شرکت را افزایش دهد.
ب) نوع شرکت: نوع شرکتی که برای ثبت انتخاب می نمایید در هزینه ثبت شرکت بسیار تاثیر گذار است. به همین دلیل است که انتخاب نوع شرکت به شرایط شما بستگی دارد. یکی از این شرایط هزینه مالی است.
به عنوان مثال ، هزینه ثبت شرکت تعاونی از هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود بیشتر است.
پ) ثبت شرکت در مناطق آزاد یا ثبت شرکت در سرزمین اصلی: اینکه شرکت خود را در مناطق آزاد ثبت کنید یا در سرزمین اصلی تا حدود بسیار زیادی در هزینه های ثبت شرکت موثر خواهد بود. چرا که هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد نسبت به هزینه ثبت شرکت در سرزمین اصلی بسیار بیشتر است.
برای اطلاع دقیق از هزینه های ثبت شرکت در تمام نقاط ایران، با کارشناسان مجرب موسسه شرکت یار در تماس باشید.
بهطور کلی برای ثبت شرکت سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود مدارک زیر نیاز است :
-کارت ملی برای ثبت مشخصات در سایت ثبت شرکتها (اطلاعات با دسترسی آنلاین به سامانه ثبت احوال کشور استعلام می شود)
شناسنامه سهامداران / شرکاء و مدیران برای ثبت مشخصات در سایت ثبت شرکتها(اطلاعات با دسترسی آنلاین به سامانه ثبت احوال کشور استعلام می شود)
-کد پستی دفتر شرکت و تلفن ثابت
– سه تا پنج نام پیشنهادی شرکت که هر نام شرکت سه یا چهار کلمه باشد.
-تقاضانامه ثبت شرکت سهامی خاص / با مسئولیت محدود در ۲ برگ و تکمیل آن و امضا ذیل تقاضانامه
-شرکت نامه ۲ برگ و تکمیل آن و امضا ذیل شرکت نامه توسط کلیه شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود (شرکت سهامی خاص نیاز به شرکت نامه ندارد)
-اساسنامه ۲ جلد و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران / شرکاء
-صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره ۲ نسخه که به امضا سهامداران /شرکاء و بازرسین رسیده باشد.
-تاییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار،مبنی بر غیر دولتی بودن آن
-معرفی نامه نمایندگان،در صورتیکه سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن
-گواهی عدم سوءپیشینه برای کلیه اعضا (بصورت سیستمی اداره ثبت شرکتها دریافت می نماید ، توجه شود که سهامداران / شرکاء و مدیران فاقد سو پیشینه باشند یعنی گواهی عدم سوء پیشینه بدون محدودیت باشد)
-ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکت ها (بر اساس موضوع قعالیت شرکت مشخص می شود)
فقط شرکت های سهامی عام می توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا بانک ها عرضه نمایند یا به انتشار اطلاعیه و آگهی یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام مبادرت ورزند. نه شرکت های سهامی خاص و نه سایر شرکت ها از چنین امتیازاتی برخوردار نیستند.
هم اکنون در کشور ما قانون معینی مبنی بر تعریف شرکت تجاری وجود ندارد پس ناچاریم به تعریف قانون مدنی از شرکت اکتفا کنیم، ولی با تمام این تفاسیر قانون مدنی بسیار کلی است ولی با رعایت اصول و مقررات مربوط به شرکت های تجاری میتوان اینطور گفت که شرکت تجاری سازمانی است که بین دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی تشکیل میشود که در آن هریک سهمی اعم از جنس،کار یا به صورت نقدی در بین کار میگذارند تا انجام به عملیات تجاری گرفته و منافع و زیان حاصله را مابین خود تقسیم کنند.
بنابرین بر اساس قواعد و مشخصههای شرکتهای تجاری که گفته شد، و براساس قانون تجارت ایران شرکتهای تجاری به هفت مدل کاری که پایین تر گفته خواهد شد تقسیم میشوند
۱- شرکت های سهامی
۲- شرکت تضامنی
۳- شرکت با مسئولیتمحدود
۴- شرکت مختلط غیرسهامی
۵- شرکت مختلط سهامی
۶- شرکت نسبی
۷- شرکت تعاونی تولید و مصرف
۱- تمامی شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی مطابق قانون مالیاتهای مستقیم که درآمد حاصل از فعالیت آنها از طریق کشاورزی مانند خود کشاورزی، دامداری، دامپروری، احیا مراتع و جنگلها، باغات و باغستان ها و.. از پرداخت مالیات معاف هستنند
۲- تمامی تعاونیهای متعارف و شرکتهای تعاونی و سهامی عام طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای بیست و پنج درصد تخفیف مالیاتی از روی درآمد خود خواهند داشت
۳- مالیاتهای مستقیم بردرآمد فعالیتهای تولیدی و معدنی و واحدهای تولیدی و معدنی بخشهای خصوصی و تعاونی که بعد از سال ۱۳۸۱ مجوز بهره برداری گرفته باشند، از شروع بهره برداری و یا استخراج تا ۸۰ درصد و تا به مدت ۴ سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود
۴- قانون مالیات کشور این امکان را برای فعالین حوزه ایرانگردی و جهانگردی که دارای پروانه بهره برداری از وزارت ارشاد اسلامی باشند در نظر گرفته است که تا ۵۰ درصد از مالیات متعلقه معاف شوند
هنگامی که شما مجموعه خود را ثبت نکنید فعالیتهای انجام شده نمی تواند در چهارچوب قانون صورت بگیرد و وجه قانونی نخواهد داشت. به همین سبب بسیاری از شرکت های همکار و حتی مشتریان نمی توانند با اطمینان خاطر همکاری خود را با مجموعه مذکور ادامه دهند.
شرکتهای ثبت نشده بر اساس قانون امکان حضور در مجامع رسمی و مشارکت در مناقصهها و مزایدهها را نخواهند داشت. این موضوع می تواند منافع مالی و اجتماعی آن ها را به خطر بیندازد.
عدم ثبت شرکت می تواند مشکلاتی نظیر عدم امکان استفاده از امتیازات قانونی اشخاص حقوقی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال برخی از معافیت های مالیاتی و قانونی و یا برخی امتیازات اقتصادی که برای پیشرفت و توسعه آن ها در نظر گرفته شده است نمیتواند برای پیشرفت این گونه مجموعه ها مورد استفاده قرار گیرد.
عدم ثبت و پذیرش مسئولیتها و تعهدات از جانب شرکا از دیگر مواردی است که میتواند برای شرکتهای ثبت نشده مشکلات فراوانی ایجاد کند. هنگامی که شما مجموعهای را ثبت می کنید کلیه مسئولیتها، درصد سهم و مشارکت اعضا و تعهدات قانونی آن ها را به ثبت میرسانید و به این ترتیب در صورتی که در خصوص هر یک از موارد فوق تخطی از قانون صورت پذیرد امکان پیگیری آن در مجامع قانونی برای سایر اعضا فراهم است.
در صورتی که شرکت خود را ثبت نکنید نمیتوانید آن را قالب اعطا نمایندگی و یا حتی جذب نمایندگی برندهای بزرگ توسعه دهید. دریافت نمایندگی از مجموعههای داخلی و خارجی مستلزم ثبت شرکت و رسمیت بخشیدن به فعالیتهایی است که از سوی شما انجام می شود.
خیر. تغییر قالب موجب زوال شخصیت حقوقی سابق و ایجاد یک شخصیت حقوقی جدید نیست. شخصیت حقوقی شرکت با قالبی جدید به قوت خود باقی می ماند. دیون و مطالبات شرکت همچنان به همان نحو باقی و تمام قراردادها و تعهدات منعقده همچنان برقرار است.
خیر. نوع ثبت شرکت هیچ تفاوتی در مالیاتی که پرداخت میشود ایجاد نمیکند. مالیاتهای مقرر شده بر اساس سود سالانه، دفاتر و فعالیتهای شرکت تعیین میشوند.
شرکتهای هلدینگ در اغلب موارد مبادرت به فروش نمیکنند. چرا که این شرکتها سهام شرکتهایی نزدیک فعالیت خود را خریداری میکنند و فعالیت خود را با سهام شرکتهای دیگر انجام میدهند. این شرکتها به قصد دخالت در مدیریت سایر شرکتها به وجود آمدهاند؛ به عبارتی شرکتهای هلدینگ سهامی را خریداری میکنند که پس از خرید آن اجازه دخالت در امور شرکتها را دارا باشند.
اما شرکتهای سرمایهگذاری صرفا شرکتهایی هستند که سهام دیگر شرکتها را برای مدتی معین میخرند و هنگام گرانتر شدن آن، سهام را به فروش میرسانند. به بیانی دیگر این شرکتها فقط برای سرمایهگذاری تأسیس شدهاند و در سریعترین حالتی که سهام گران شود، آن را به فروش میرسانند.